INFO@REVERGO.COM     |     ©2015  -  CRAFTED WITH  BY REVERGO ARCHITECTS

1/2
DONALD I
Bakery & Pastry Shop | Design and Supervision | Preveza 2014
Είδος κτιρίου: Χώρος Εστίασης | Cafe
Τοποθεσία: Πρέβεζα, Ελλάδα

Κατάσταση μελέτης: Ολοκληρωμένο, 2014

Αρχιτέκτονες: Revergo Architects
Συνεργάτες: -
Φωτογράφος: Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Γραφιστική: -


Project type: Recreation | Cafe
Location: Preveza, Greece
Project Status: Complete, 2014
Architects: Revergo Architects
Collaborators: -
Photographer: Alexandros Giotopoulos
Graphic Design: -

Το Αρτοποιείο «Ο φούρνος του Donald» βρίσκεται στον κεντρικό οδικό άξονα της Πρέβεζας και είναι το δεύτερο υποκατάστημα της ομώνυμης αλυσίδας αρτοποιείων της πόλης. Το έργο επιχειρεί να αναζητήσει και να επαναφέρει τη μνήμη των παλιών παραδοσιακών φούρνων και καφενείων, με μια σχεδιαστική προσέγγιση που διαφέρει από τις σύγχρονες, απρόσωπες ανακαινίσεις παρόμοιων χώρων.

 

Το ξύλο, το πλακάκι και το μάρμαρο είναι τα τρία βασικά υλικά που συνθέτουν το εσωτερικό του φούρνου. Η μεταλλική όψη του υπάρχοντος κτίσματος αντικαθίσταται από αντίστοιχη ξύλινη, οι τοίχοι και το δάπεδο καλύπτονται από πλακάκι και οι πάγκοι εργασίας από λευκό μάρμαρο. Το σύνολο του έργου συμπληρώνεται από χειροποίητες κατασκευές με απλά υλικά και τεχνικές, με κύρια πρόθεση ο χώρος να διατηρήσει την αίσθηση ενός φιλόξενου φούρνου που μοιάζει σαν να βρισκόταν πάντα εκεί. 

The Bakery - Pastry Shop "Donald's Bakery" is located on Preveza's main street and is the second branch of the homonymous chain of bakery/pastry shops in town. This project aims to revive the image of the traditional bakeries and cafes by means of a design approach that differs from other contemporary and impersonal renovation attempts of similar spaces.

 

Wood, cement tile and marble are the three key materials used for the interior design. The aluminum facade of the existing building is replaced by a wooden one, the walls and floors are laid with tiles and white marble is used for the countertop finishes. The finishing stroke is the handmade furniture that compliment the design, creating a warm, welcoming space that feels as if it has always been there.