INFO@REVERGO.COM     |     ©2015  -  CRAFTED WITH  BY REVERGO ARCHITECTS

1/2
DONALD II
Bakery & Pastry Shop | Design and Supervision | Preveza 2015
Είδος κτιρίου: Χώρος Εστίασης | Cafe
Τοποθεσία: Πρέβεζα, Ελλάδα

Κατάσταση μελέτης: Ολοκληρωμένο, 2015

Αρχιτέκτονες: Revergo Architects
Συνεργάτες: Θέρος Ο.Ε
Φωτογράφος: -

Γραφιστική: -


Project type: Recreation | Cafe
Location: Preveza, Greece
Project Status: Complete, 2015
Architects: Revergo Architects
Collaborators: Theros
Photographer: -
Graphic Design: -

Το αρτοποιείο "Ο φούρνος του Donald" στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο στο κέντρο της Πρέβεζας και αποτελεί το τρίτο σε σειρά υποκατάστημα της ομώνυμης αλυσίδας αρτοποιείων της πόλης. Ζητούμενο του σχεδιασμού είναι η πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου που υποδέχεται μια νέα χρήση, και η σύνδεση του νέου καταστήματος με τα προηγούμενα δύο, κάτω από μία ενιαία οπτική ταυτότητα.

 

Το κατάστημα αποτελείται από δύο επίπεδα. Στο πρώτο αναπτύσσεται το αρτοποιείο και το παρασκευαστήριο, ενώ στον όροφο βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι, τα αποδυτήρια και τα γραφεία του προσωπικού. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται -τούβλο και ξύλο-, οι ειδικές ξύλινες κατασκευές και η διαμόρφωση της βιτρίνας επιχειρούν την οπτική συνέχεια του νέου έργου με τους προηγούμενους αντίστοιχους χώρους. Παράλληλα, η χρήση νέων υλικών, όπως το μέταλλο και το γυαλί στον εξοπλισμό, στα διαχωριστικά πανέλα και τις κατακόρυφες κινήσεις επιχειρούν να εναρμονίσουν τη νέα πρόταση με το υπάρχον κτίριο. 

The Bakery and Pastry shop is located in a prestigious building with external arches in the center of Preveza. It is the third branch of the homonymous chain of bakery/pastry shops in town. The design tackles the complete renovation of a building that will welcome a new use, while at the same time seeks to achieve a visual connection with the pre-existing bakery shops. 

 

The shop extends on two levels. The bakery -pastry and the food preparation area is located on the ground floor, while the utility rooms and the offices are located on the upper level. The materials used - brick and wood -, the custom-designed structures and the arrangement of the display window ensure a visual continuity with the pre-existing spaces. At the same time the introduction of metal and glass in the equipment, the partitions and the vertical elements attempt to incorporate the new design into the building.